אם יש טיפ אחד ויחיד שאני יכולה לתת להורה, טיפ שעובד עם כל ילד ועם כל הורה הוא: קבעו דייט פעם בשבוע עם כל ילד. ואל תבטלו אותו. נסו לחשוב מתי בפעם האחרונה ניהלתם שיחה משמעותית עם ילדכם, כזו שלא הייתה "תפעולית" או "ניהולית" אלא פשוט שיחה נעימה, שיתוף במחשבות והעלאת דברים המעניינים אתכם.
לא מדובר ביציאה יקרה, אך מדי פעם, או אפילו רק פעם בשנה – קחו כל ילד, לבד, לבית קפה והזמינו שוקו. לא צריך יותר מזה. שעה של שיחה איכותית על שוקו תחולל פלאים. היא תגרום לילד להרגיש חשוב, ותגרום לו להרגיש שאתם מרגישים שהוא חשוב לכם.
אני מודה בבושה שאני לא מצליחה לקיים את ההתחייבות הזו מדי שבוע, אבל מדי פעם מתפלקת לי הצלחה. בשבוע שעבר לקחתי את בתי לאחד מסניפי רשת 'פרש קיטשן' שלחגיגות העשר להיווסדה, משיקה תפריט חדש המציע מנות מעודכנות ועשירות מהמטבח הישראלי עם נגיעה של טעמים מיוחדים.
בחרנו לנסות את אחת מארבע ארוחות הילדים המושקעות המוגשות עם ירקות חתוכים, ומעדן שוקולד "מו": מבין 4 האפשרויות היא בחרה במקרוני עם גבינה ומאוד נהנתה מהטעם. שתינו התלהבנו מהאופן הצבעוני בו הארוחה מוגשת; היא מגיעה עם ערכת משחק ויצירה של שלט לדלת, מדבקות וצבעים, וכוללת פעילויות צביעה ומחשבה חינוכיות לילדים, המסבירות בצורה מסבירת פנים על אבות המזון.
נראה שהושקעה מחשבה אמיתית וכנה במהם רצונותיהם של הילדים, וזו הובילה גם את העיצוב החביב וגם את התוכן שפנה למגוון גילאים והיה מעניין מספיק בכדי להעסיק את הקטנים שישבו לצידנו ולאפשר לאמם ליהנות מהמנה שלה עד תומה.
אני בחרתי במנת פסטה: סלמון קרים פסטה פנה עם בצל ושום קונפי, נתחי סלמון צרובים בחמאה עם קרם שמנת ואפונת גינה ירוקה. אמנם קשה להרוס סלמון, אבל מצד שני- קל מאוד לאפות או לבשל אותו יתר על המידה. פה המקרה היה הפוך, הוא היה עשוי בדיוק במידה הנכונה שהשאירה אותו רך ונימוח, ספוג טעמים אך עדיין עם טעמו העדין העצמאי. הרוטב לא היה כבד מדי ולא הכביד על שאר מרכיבי המנה ושמחתי למצוא שכמות הפסטה היתה מכובדת ושבעתי מבלי לסיים אותה.