"לזנייה" מצות עבור 4 אנשים:
2/3 כוס קמח מצה או שקדים טחונים
2 בצלים בינונים טחונים דק
חצי כוס שקדים קלויים טחונים גס
חצי כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
החרוסת - טוחנים את העגבניות הקלופות במעבד מזון למרקם חלק.
בסיר קטן מחממים את הסילאן, מוסיפים לו את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את העגבניות הטחונות ושומרים בקירור.
הלזנייה - משרים את המצות במים קרים למשך כחמש דקות, מסננים ומספיגים את הנוזלים בין שתי מגבות.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
בתבנית אפייה מסדרים שכבה של מצה ועליה שכבה של כחצי ס"מ בשר טחון.
חוזרים על פעולה זו עם כל המצות, ועל המצה האחרונה שמים עוד שכבת בשר.
פורסים את העגבניות לפרוסות עבות ומסדרים על הלזנייה.
מתבלים את העגבניות במלח, פלפל, שמן זית ומעט תימין ורוזמרין קצוצים.
אופים בחום של 170 מעלות למשך כשלושים דקות.
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 100₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גיליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד...
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL