>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


דניש תפוחים בקרמל סילאן


02/03/2016
שונה, מיוחד, טעים ומרשים מאוד. מתכון לדניש תפוחים בקרמל סילאן.


שף: אילן ניב

צילום: אנטולי מיכאלו

סטיילינג: חני רובנשטיין

חומרים:

5 תפוחים גרני סמית

חצי כוס שקדים פרוסים קלויים

6 כפות סילאן או דבש

כף חמאה קרה

 

בצק:

300 גרם או שתי כוסות ועוד 2 כפות  קמח רגיל

3\1 שקית משפר אפייה שמרית

80 גרם או 8 כפות שטוחות קמח שיפון

15 גרם שמרים טריים שמרית

2 ביצים

125 מ"ל או חצי כוס חלב קר או מים

כף וחצי סוכר חום

15 גרם או כף מלח

150 גרם חמאה או מרגרינה רכה

 

קרם שקדים:

100 גרם או כוס שקדים טחונים

100 גרם חמאה או מרגרינה רכה

100 גרם או כוס אבקת סוכר


2 ביצים

כף גבינת שמנת או לבנה (אופציה)

 

אופן הכנה:

הבצק - בקערת המיקסר לשים את כל החומרים היבשים, ביצים וחלב.

ללוש למשך 4 דקות במהירות בינונית.

להוסיף בהדרגה את החמאה ולהמשיך ללוש עד למרקם חלק ואחיד.

לתת לבצק לנוח בתוך קערת המיקסר למשך 15 דקות וללוש שוב עוד 2 דקות.

להוציא את הבצק, ליצור כדור, להעביר אותו לקערה מקומחת קלות ולכסות בניילון נצמד.

להתפיח עד הכפלת הגודל, ללוש קלות, להחזיר לקערה ולקרר במשך כמה שעות עד אשר הבצק קר לחלוטין (ניתן לשמור לילה במקרר).

קרם שקדים - בקערת המיקסר לשים את השקדים, החמאה ואבקת הסוכר.

בעזרת וו הגיטרה לערבב לתערובת אחידה.

להוסיף ביצים, להוסיף גבינה למי שמשתמש ולהקציף במשך כשלוש דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה מעט. לקרר.

התפוחים - לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות בגודל של ס"מ.

לחמם מחבת עד אשר היא מעלה מעט עשן ולהוסיף את הסילאן. הסילאן יהפוך מיד לקרמל, ואז להוסיף את התפוחים.

להקפיץ את התפוחים כדקה בקרמל, להסיר מעל האש ולהוסיף את החמאה. לקרר.

 

סיום - על משטח מקומח לרדד את הבצק למלבן בגודל 35/25 ס"מ עד עובי של 3 מ"מ.

למרוח את קרם השקדים מעל לעובי של 3 מ"מ ולפזר מעליו את קוביות התפוחים ומעט שקדים.

לגלגל לרולדה ולפרוס לעיגולים בעובי 2 ס"מ.

להניח אותם על מגש עם נייר אפייה.

להתפיח למשך כשעה עד כמעט הכפלת הגודל.

להבריש בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות.

מומלץ להגיש את הדניש כשהוא בטמפרטורת החדר.

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי

רק 100₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גיליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד...

חייגו: 03-7580060

תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL

 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על דניש תפוחים בקרמל סילאן
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines