>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


מאפה הקרונאט


10/12/2015
השף שהמציא את זה הוא גאון. הקריספיות, האווריריות והטעם החמאתי מצדיקים לפחות אחד כזה בחנוכה


מאת: שף קונדיטור מאיה רביבו
מנהלת מגמת קונדטוריה ב"דן גורמה"
צילום: אנטולי מיכאלו
ההמצאה היא לא שלי (לצערי), אבל השף שהמציא את המאפה הזה הוא גאון.
הקרונאט (קרואסון+דונאט) הוא סופגניית שחיתות ללא שום ספק.
המון חמאה ועוד מטוגן... אבל הקריספיות, האווריריות והטעם החמאתי הנהדר מצדיקים לפחות אחד כזה בחנוכה (אם תצליחו לעצור אחרי אחד) או סתם ביום חול...
 
המרכיבים:
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס מים קרים
500 גרם קמח 
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס חלב קר
250 גרם חמאה לקיפול
 
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים פרט ל-250 גרם חמאה לקיפול.
לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אלסטי והומוגני. 
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מרדדים למלבן, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה כשעה במקרר.
מרככים את החמאה לקיפול עד למצב שאפשר למרוח אותה (לא יותר מדי).
מקמחים קלות את משטח העבודה מניחים את הבצק ומרדדים אותו למלבן בעובי של 1 ס"מ.
מורחים את החמאה על 2/3 משטח הבצק. את ה-1/3 שאין עליו חמאה מקפלים מעל 1/3 הבצק עם החמאה, ואת הנותר מניחים מעל לקיפול.
מהדקים היטב את הבצק.

מסובבים את הבצק כך שהקיפול / התפר יהיה כלפינו, ומרדדים שוב לעובי של 1 ס"מ.
מקפלים שוב ל-3. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת ומקררים כשעתיים.
משאירים לילה במקרר.
מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ובאמצע עוד עיגול קטן (צורה של דונאטס).
מתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים – בטמפרטורה של 25 מעלות.
מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות.
מספיגים על נייר סופג שמן ומקררים מעט
ממלאים במלית הרצויה. לא חובה - טעים גם בלי מילוי.
מקשטים בגלייז ובתוספות לפי הטעם.
 
ציפוי טופי ופקאן לקרונאט
1 כוס סוכר
40 גר חמאה 
3/4 כוס שמנת מתוקה 
חופן פקאנים קלויים וקצוצים 
 
 
אופן ההכנה:
1.      מכינים בסיר קרמל מהסוכר.
2.      מוסיפים את החמאה לקרמל בהדרגה תוך ערבוב מתמיד.
3.      מחממים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה לקרמל.
4.      מקררים.
5.      מזלפים מעט מהקרמל על הקרונאט.
6.      מפזרים מעל פקאנים קלויים וקצוצים.
 
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 100₪ לשנה ותקבלו עד הhttp://WWW.BUFET.CO.IL בית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על מאפה הקרונאט
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines