מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מרדדים למלבן, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה כשעה במקרר.
מרככים את החמאה לקיפול עד למצב שאפשר למרוח אותה (לא יותר מדי).
מקמחים קלות את משטח העבודה מניחים את הבצק ומרדדים אותו למלבן בעובי של 1 ס"מ.
מורחים את החמאה על 2/3 משטח הבצק. את ה-1/3 שאין עליו חמאה מקפלים מעל 1/3 הבצק עם החמאה, ואת הנותר מניחים מעל לקיפול.
מהדקים היטב את הבצק.
מסובבים את הבצק כך שהקיפול / התפר יהיה כלפינו, ומרדדים שוב לעובי של 1 ס"מ.
מקפלים שוב ל-3. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת ומקררים כשעתיים.
משאירים לילה במקרר.
מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ובאמצע עוד עיגול קטן (צורה של דונאטס).
מתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים – בטמפרטורה של 25 מעלות.
מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות.
מספיגים על נייר סופג שמן ומקררים מעט
ממלאים במלית הרצויה. לא חובה - טעים גם בלי מילוי.
מקשטים בגלייז ובתוספות לפי הטעם.
ציפוי טופי ופקאן לקרונאט
1 כוס סוכר
40 גר חמאה
3/4 כוס שמנת מתוקה
חופן פקאנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1. מכינים בסיר קרמל מהסוכר.
2. מוסיפים את החמאה לקרמל בהדרגה תוך ערבוב מתמיד.
3. מחממים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה לקרמל.
4. מקררים.
5. מזלפים מעט מהקרמל על הקרונאט.
6. מפזרים מעל פקאנים קלויים וקצוצים.
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי