>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


סופגניות קלאסיות


07/12/2015
איזה ציפוי אתם אוהבים? שוקולד? שוקולד לבן? חלווה? קדימה! הפשילו שרוולים!


סופגניות השמרים המסורתיות שכולנו מכירים ואוהבים. מוסיפים לבצק מעט ברנדי או קוניאק - נותן טעם וגם מצמצם את כמות השמן החודר לסופגניות בטיגון. ממלאים את הסופגניות בריבה וזורים אבקת סוכר. המשקיענים שבכם יכולים לבחור ציפוי מתוק.
סופגניות קלאסיות - מצופות
שף: מיקי שמו
צילום: דן לב
 
סופגניות קלאסיות (25 סופגניות)
 
מצרכים
60 גרם (1 קובייה + כף) שמרים טריים או 1/2 שקית + כף שמרית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
360 מ"ל (11/2 כוסות) חלב
1 ק"ג קמח
3 ביצים גדולות (L)
75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת דק מ 1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף ברנדי או קוניאק
1 כפית מלח
 
לטיגון:
שמן קנולה או חמניות
 
למלית:
ריבת תות או כל ריבה שאוהבים
 
לקישוט:
אבקת סוכר
 
מכינים את הבצק: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, ביצים, חמאה, קליפת לימון ותמצית וניל, ומערבלים בעזרת וו לישה כ 10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים ברנדי ומלח ולשים עוד כ 2 דקות, עד לקבלת בצק חלק.

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים 30 דקות עד להכפלת הנפח.
מעצבים, מתפיחים שוב ומטגנים: מחלקים את הבצק על משטח מקומח מעט ל 25 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד, ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בשניים-שלושה מגשים משומנים מעט. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות, עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן עמוק בסיר גדול ומטגנים בכל פעם 4-3 סופגניות כ 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
מעבירים לנייר סופג ומצננים כ 5 דקות.
ממלאים, מקשטים ומגישים: מחדירים לכל סופגנייה כ 1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק, וזורים מלמעלה אבקת סוכר.
 
גיוון:
עם הקמח מוסיפים כף אינסטנט פודינג וניל לבצק. הפודינג מעניק לסופגניות טעם וניל ומרקם רך לאחר הטיגון.
טיפים:
חשוב להקפיד על לישה ארוכה של 12 דקות במהירות בינונית.
 
ציפויים לסופגניות
שוקולד (לכ 15 סופגניות)
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף). טובלים את כיפת הסופגניות בציפוי.
 
שוקולד לבן
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף). טובלים את כיפת הסופגניות בציפוי.
 
חלווה
מתאים ל 25 סופגניות
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
500 גרם ממרח חלווה
מביאים לרתיחה חלב בסיר קטן. יוצקים מלמעלה את ממרח החלווה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה (חום גוף). טובלים את כיפת הסופגניות בציפוי.
 
 
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 100₪ לשנה ותקבלו עד הhttp://WWW.BUFET.CO.IL בית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על סופגניות קלאסיות
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines