>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


מאפינס שוקולד גבינה וקרמל


21/10/2015
העוגות האישיות האלה לא ממש נכללות בקטגוריית המאפינס. זה הרבה מעבר לכך


שף קונדיטור: אפרת ליבפרוינד
צילום: אנטולי מיכאלי
סטיילינג: אורית עציון
מאפינס שוקולד במילוי גבינת מסקרפונה בציפוי קרמל
מאפינס שוקולד במילוי גבינת מסקרפונה בציפוי קרמל
העוגות האישיות האלה לא ממש נכללות בקטגוריית המאפינס, משום שהן דורשות הקצפה, שלא כשאר מתכוני המאפינס הדורשותים עירבוב כל החומרים בלבד. למרות זאת, לא יכולתי שלא להכניס את העוגות הנהדרות האלה לכתבה הנוכחית. את העוגות אני מצפה רק משום שחלקן העליון לא יוצא מושלם והן נסדקות באפייה, אך ניתן בהחלט לוותר על הציפוי , הטעם של העוגות מעולה גם בלעדיו.
 
למאפינס: (12 מאפינס בינוניים)
3 ביצים
כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
כוס קמח פחות 2 כפות
4\1 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
 
למלית:
100 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
 
לציפוי:
כוס סוכר

2\1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות גלוקוזה או דבש
60 גרם חמאה
2 גרם מלח אטלנטי טחון או מלח ים – לבחירה
 
הכנת המאפינס:
בקערת המיקסר מקציפים בעם קרס ההקצפה מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר במשך 8 דקות.
ממיסים את השוקולד עם החמאה.
בתנועות קיפול מוסיפים את השוקולד המומס לביצים ולאחר מכן את שאר החומרים.
יוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות או לתוך מנג'טים המיועדים לאפיית מאפינס, שתגיע (ממלאים רק עד חצי מגובהם)., שמים כפית מהגבינה בתוך התערובת ויוצקים את שאר התערובת מעל הגבינה רק עד שהיא מגיעה לשני שליש מגובה השקעים. אופים כ-20 דקות, בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהמאפינס מתייצבים ונסדקים מעט. מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.
 
הכנת ציפוי הקרמל:
מחממים מחבת גדולה ושטוחה עד שהיא לוהטת.
שופכייוצקים למחבת הלוהטת את הסוכר וממיסים אותו לקרמל בהיר.
בזמן שהסוכר נמס, מחממים בנפרד את השמנת עם הגלוקוזה ומוסיפים לקרמל. הקרמל מבעבע מעט וזה בסדר. מבשלים על להבה בינונית בבחישה מתמדת, עד שכל הגושים נעלמים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מעל האש, מוסיפים את החמאה ואת המלח האטלנטי הטחון ובוחשים היטב עד שהחמאה נטמעת בקרמל.נותנים מניחים לקרמל להתקרר כמה דקות
ומצפים את המאפינס בזיגוג הקרמל,. אם רוצים, מקשטים בשברי שוקולד לבן.
מניחים לציפוי להתייצב כחצי שעה.
שומרים את המאפינס במקרר עד שבוע.
 
 
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 100 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על מאפינס שוקולד גבינה וקרמל
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines