מכינים את המלית: קולפים את התפוחים ומגלענים. חותכים אותם לקוביות. ממיסים את החמאה במחבת או בסיר רחב. מקפיצים את קוביות התפוחים עד שייעטפו בחמאה ומפזרים עליהן את הסוכר וסוכר הווניל. מבשלים עוד 7-5 דקות עד שהתפוחים מתרככים אך עדיין צורתם נשמרת. מוסיפים את הצימוקים בסוף הבישול ומצננים עד לשימוש.
מרכיבים ואופים: מניחים 4 עלי פילו על שולחן העבודה. כדי שיהיה נוח יותר ליצור את השטרודל מכינים כל עלה באורך של 1.5 מגודלו הראשוני של עלה.
מברישים או מתיזים מעט שמן על עלי הפילו כדי למנוע את התייבשותם. מפזרים עליהם את האגוזים (או השקדים) הקצוצים דק.
מניחים את מלית התפוחים מימין לשמאל ומגלגלים בזריזות לגלילה אחידה כך שכל התפוחים ייעטפו בבצק הפילו. מברישים או מתיזים שמן ומורחים ביצה טרופה. אופים ב 190 מעלות עד 25 דקות.
מצננים ומגישים: מצננים מעט את השטרודל, פורסים ומניחים בצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אפשר לצרף כדור גלידת וניל או קציפת וניל לבנה ותפוחה.
גיוון:
1. אפשר להכין את השטרודל גם עם סוג אחר של תפוחי עץ, כמו 'מוזהב', סטרקינג וכדומה.
2. אפשר להכין את השטרודל גם עם אגסים ובמקום אגוזים מומלץ להשתמש בשקדים - זה נהדר!
3. מי שאין לו בצק פילו, יכול להשתמש בבצק עלים מוכן מראש (אפשר לרכוש ברשתות השיווק). זמן האפייה יתארך ב 5 דקות.
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..