>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


מאפים ויפים


15/07/2015
מאת: מערכת מורשת
מאפה גבינות ופלפלים אדומים ועוגיות סנדוויץ` במילוי גנאש שוקולד וקוקוס טחון


שף מיקי שמו
צילום: דניאל ליה
מאפה גבינות ופלפלים אדומים
מאפה גבינות ופלפלים אדומים
לשני מאפים:
לבצק:
חבילת בצק עלים
למלית הגבינה:
3 פלפלים אדומים בינוניים (כל פלפל מחולק ל 4 חלקים)
75 גרם גבינת בולגרית, מפוררת גס
250 גרם גבינה כחושה 5%-3%
מלח לפי הטעם (בגלל הגבינה המלוחה)
ביצה גדולה מאוד
50 גרם רוטב פסטו
לרוטב פסטו:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום
5 כפות צנוברים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
3/4 כוס שמן זית או שמן קנולה
 
לציפוי:
ביצה טרופה להברשה
1/2 כוס תערובת שומשום - לבן, מלא ושחור
 
אופן ההכנה:
רוטב הפסטו:
במעבד מזון טוחנים את עלי הבזיליקום, הצנוברים, התבלינים והשום. תוך כדי טחינה מוסיפים את השמן.
 
מכינים את הפלפלים:
מחממים תנור ל 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את הפלפלים המחולקים ל 4, מזלפים מעט שמן זית ומלח גס ואופים כ 10 דקות ומצננים. (אפשר לפזר 3-2 ענפי טימין בין הפלפלים להעשרת טעמם).
פותחים את בצק העלים הקנוי וחוצים אותו לשני מלבנים בגודל 20 X 30 ס"מ. לאחר מכן חותכים כל מלבן שוב לגודל 10 X 30 ס"מ. 
מורחים שכבה אחידה ודקה של ממרח פסטו על כל מלבן בצק.
מערבבים את כל רכיבי מלית הגבינה וחוצים את התערובת לשניים.
מורחים כל חצי מלית גבינה על גבי מלבן אחד בגודל 10 X 30 ס"מ.
מניחים מלמעלה את הפלפלים האפויים בתנור.

לוקחים את החלק השני של בצק העלים ומחוררים בעזרת מזלג.
מורחים ביצה מסביב למלית הגבינה.
מניחים את שכבת הבצק הנוספת ומהדקים היטב באצבעות. 
מורחים ביצה טרופה. מפזרים מלמעלה מעט את תערובת השומשום.
אופים ב 170 מעלות 25-20 דקות עד להזהבה.
 
עוגיות סנדוויץ' במילוי גנאש שוקולד וקוקוס טחון
עוגיות חמאה רכות וטעימות להפליא במילוי שוקולד אגוזים מתקתק. הגדלתי את כמות הקורנפלור בבצק להגברת הפריכות, וכך הרווחתי עוגיות עמידות יותר שאפשר לאחסן מחוץ למקרר.
עוגיות גנאש וקוקוס
ל 50 עוגיות:
175 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים גדולות
קליפה מגוררת מ 1/2 תפוז
140 גרם (1/4 כוס) קמח
210 גרם (1/2 1 כוסות) קורנפלור
כפית אבקת אפייה
למלית גנאש שוקולד:
200 גרם שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
120 גרם שוקולד חלב קצוץ
לציפוי:
קוקוס טחון
 
מכינים את גנאש השוקולד:
מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה. שמים בקערה את השוקולד הקצוץ. מוזגים את השמנת לתוך השוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מניילנים ומשאירים את התערובת לצינון בטמפרטורת החדר במשך 6-5 שעות (אפילו לילה) להתייצבות.
מכינים את העוגיות:
מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ 2 דקות במהירות אטית. מוסיפים ביצים וקליפת תפוז ומערבלים כ 1/2 דקה. מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה בקערה נפרדת. מנפים לתוך תערובת החמאה ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
אופים את העוגיות: מחלקים את הבצק ל 2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ. אופים כ 15 דקות רק עד להזהבה קלה, מצננים.
מרכיבים את העוגיות: מעבירים את מלית הגנאש-שוקולד לשקית זילוף בעלת צנתר בקוטר סנטימטר. הופכים כמחצית מכמות העוגיות, כך שהצד החלק שלהן כלפי מעלה, ומזלפים עליהן את המלית. מכסים ביתרת העוגיות ומצמידים בעדינות. בפעולת גלגול מצפים את דופנות העוגיות בקוקוס טחון. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 10 ימים.
 
גיוון: אפשר להחליף את המלית בחמאת בוטנים, ריבת חלב, ריבה איכותית וכדומה.
 
מגזין האוכל היוקרתי - בופה
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על מאפים ויפים
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines