>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


בלסמי וסנדוויץ` סיציליאני


12/07/2015
מאת: מערכת מורשת
מיוחד, מגוון וטעים: סלט חסה, נקטרינות צלויות ובלסמי, סנדוויץ` סיציליאני


מתכון: שף אוריאל בלבול
סלט חסה, נקטרינות צלויות ובלסמי
סלט חסה, נקטרינות צלויות ובלסמי
מצרכים:
2 חבילות לבבות חסה בייבי
חבילת עלי רוקט
3 נקטרינות
100 גרם אגוזי מלך
3 בצלי שאלוט
באגט צרפתי
חבילת גבינת ריקוטה (או 100 גרם קוביות גבינה בולגרית)
200 מ"ל חומץ בלסמי
100 גרם סוכר לבן
200 מ"ל שמן זית
 
אופן ההכנה:
מפרקים בידיים את עלי הרוקט והחסות, שוטפים ומייבשים.
בסיר קטן על אש נמוכה מבשלים את החומץ הבלסמי והסוכר, עד שהרוטב מצטמצם.
לאחר שהנוזל הצטמצם ב 1/3 אפשר לוודא שהגענו למרקם הנכון: שמים צלחת קטנה במקרר ובה מעט חומץ בלסמי. מחכים כמה שניות ובודקים את הסמיכות לפי תזוזת הנוזל על הצלחת - כשהנוזל נע בצורה אטית זוהי הסמיכות הרצויה.
לאחר שהבלסמי מוכן והוא התקרר מעט, שופכים עליו את שמן הזית ומערבבים.
מקלפים את בצלי השאלוט וחותכים אותם דק. שומרים על צורתם העגולה ויוצרים טבעות יפות.
חותכים את הנקטרינות לסירות קטנות. זורים עליהן מעט סוכר ובעזרת ברנר או מחבת פסים חורכים אותן בעדינות.
קולים את אגוזי המלך במחבת עם כף שמן זית וקורט מלח במשך 4 דקות על אש נמוכה. מצננים.
פורסים את הבגט לחתיכות דקות. מורחים במעט שמן זית ומעט מלח גס וצורבים במחבת פסים עד לחריכה עדינה.
מניחים בקערה את החסה, הרוקט, הנקטרינות ובצלי השאלוט החתוכים. מתבלים ב 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומערבבים.
מניחים על הסלט 5 כפיות של הריקוטה. מפזרים בעדינות את אגוזי המלך ומניחים בכמה נקודות את הבגט הפרוס הצרוב.
בעזרת כף מפזרים את הרוטב הבלסמי על הסלט.
סנדוויץ' סיציליאני
סנדוויץ' סיציליאני:

חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
חבילת בזיליקום
3 שיני שום
ליטר שמן קנולה
3 לימונים
ליטר יוגורט
100 גרם זיתי קלמטה
3 פלפלי שושקה מתוקים
2 זוקיני או קישואים ירוקים
לחם לבן
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
 
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפטרוזיליה והכוסברה. שמים במעבד מזון עם חבילה של עלי בזיליקום - בלי הגבעולים. מוסיפים 3 שיני שום, לימון סחוט, כפית מלח ומעט פלפל שחור. טוחנים כמה שניות ובד בבד מזלפים מעט שמן קנולה. טוחנים עד שנוצר ממרח ירקרק וסמיך.
מערבבים בקערה את היוגורט עם מעט מלח. מניחים בד סינון על מסננת ביתית שמתחתיה כלי עמוק.
שופכים את היוגורט על המסננת ונותנים לו להצטמצם ולהגיע למרקם סמיך של לבנה (חשוב לעשות את הפעולה הזאת לפחות כמה שעות לפני ההגשה).
מטגנים את פלפלי השושקה בשמן עמוק במשך 3 דקות. שמים אותם בכלי סגור כדי שיהיה קל ונוח לקלף אותם אחרי שהם יתקררו.
חותכים את הקישוא לאורך, הכי דק שאפשר. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית, וצורבים על הגריל (אפשר לצרוב גם במחבת פסים ביתית). חשוב לצרוב בעדינות כדי לא לבשל את הקישוא יתר על המידה.
מגלענים את הזיתים וחותכים לחצי.
חותכים את הפטה לקוביות עדינות.
מפזרים את כל חומרי הסנדוויץ' בצורה חופשית ומגישים מיד.
 
צילום: נימרוד גנישר
מגזין האוכל היוקרתי - בופה
 
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על בלסמי וסנדוויץ' סיציליאני
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines