>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


עוגה, באיזה תבנית?


16/12/2014
לרבות השואלות לגבי סוג התבניות: לכל עוגה יש תבנית וגם מתכון לעוגת שוקולד נימוחה


לא פעם פונות אלי חברות או קוראות עם שאלות לגבי אפיה בתבנית כזאת או אחרת. רובן בטוחות שבשל הזיקה שלי לתחום אני תמיד משתמשת בתבניות "ממותגות" ויקרות העשויות מסליקון או מחומר ייחודי כזה או אחר, אך למעשה את רוב האפיה שלי אני עושה כמו כולן בתבניות חד פעמיות איכותיות של חברת הנמל. החלטתי לרכז בפוסט זה המלצות והסברים על תבניות אפיה ואביזרי עזר שאני משתמשת בהן באופן תדיר וכשאי שיהיו בבית.  
אינגליש קייק - תבניות מלבניותאינגליש קייק - תבניות מלבניות צרות מקרטון מעוטר
מתי אני משתמשת?
תבניות בגודל "משפחתי" המתאימות לעוגות בחושות, עוגות טורו, לחמים ומאפים שונים. לחב' הנמל קיים סוג נוסף של תבניות "אינגליש קייק מוקטנות".
 
קוקטים לאפיהקוקותים לאפייה - עטרות צבעניות מקרטון איכותי ועמיד.
מתי אני משתמשת?
הקוקוטים מיועדים למאפינס או קאפקייקס אישי.
 
גביעים עם כפיות גביעים עם כפיות מסדרת "קינוחים" - גביעים אישיים מקרטון
מתי אני משתמשת?
המתאימים לאפיית סופלה או להגשת גלידה וקינוחים קרים.
 
עטרות נייר מוזהבות/מוכספות - עטרות נייר קטנטנות
עטרות ניירמתי אני משתמשת?
העטרות מתאימות להגשת עוגיות קטנות, חטיפונים או כדורי שוקולד.
 
מתכון לעוגת שוקולד נימוחה בתבנית אינגליש קייק
המרכיבים:

4 ביצים קטנות
1 כוס סוכר חום
1 כוס מים רותחים
1 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
1.5 כוסות "שוקולית"
 
לציפוי השוקולד:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד
 
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים + 1 כוס סוכר
להוסיף לקצף את כל יתר החומרים (מלבד המים) ולערבב היטב
להוסיף את כוס המים החמים
יש לשמן תבנית אינגליש קייק של "הנמל" ולאפות בחום של 180 מעלות.
ציפוי שוקולד - להרתיח את השמנת על אש קטנה ולערבב תוך כדי רתיחה
יש לשפוך על העוגה את הרוטב החם ולהמתין עד שיתקשה.
 
קצת על חברת "הנמל", בשלהי שנת 1984 הקים מר אליהו טרביץ הצעיר את חברת הנמל אריזות ושיווק בעיר ראשון לציון ומאז ועד היום הצטרפו  שני ילדיו, הפעילות התרחבה והחברה הפכה לשחקן מרכזי בתחום המכירות הסיטונאי ועדיין בבעלותם ובניהולם המסור של אליהו והבנים. במסגרת הפעילות החברה משווקת מגוון רחב של מוצרים בקטגוריות רבות כגון: מוצרי מזון, עזרים וחומרים לאפיה, כלים חד פעמיים, מוצרי נייר ועוד.
אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה ליצירת קשר, שאלות ושת"פ –  etush93@walla.com
 
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על עוגה, באיזה תבנית?
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines