>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


רק מרק!


08/12/2014
לכבוד הסערה הקרבה, מתכון למרק בצל מיוחד ולא מעט טיפים והמלצות לשימוש במוצרים המקלים ומשביחים את ההכנה.


תחזית מזג האוויר מספרת כי צפויה סערה בימים הקרובים. לכבוד הסערה הקרבה (או לזו שאחריה) השתתפתי בסדנת מרקים של השף המוכשר יניב פרתם. קבלו מתכון למרק בצל מיוחד ולא מעט טיפים והמלצות לשימוש במוצרים המקלים ומשביחים את ההכנה.
אז מה למעשה הקשר בין מאסטר שף, ברילה ואלפרו? מה המיוחדות שלהם? מדובר במוצרים חדשים שהושקו החורף וישדרגו את המרק שלכם.
 
קרוטונים "מאסטר שף"
• קטנים בגודלם ובכך מבטיחים שישארו םריכים לאורך זמן בתוך נוזל המרק החם.
• עוברים טיגון קצר ש"סוגר" אותם ושומר על טעמם ופריכותם.
• מגיעים בשני טעמים: בתיבול שום, בצל ופטרוזיליה, ובתיבול פפריקה
• מעשירים בטעם ופריכות את כל סוגי המרק – מרקי ירקות, קרם, צח, בשר, קטניות ועוד.
קרוטונים "מאסטר שף"
סידרת פסטה "ברילה" סידרת פסטה "ברילה" למרק (מהדורת חורף מוגבלת)
• פתיתי פסטה בצורות מיוחדות, מותאמים לשימוש במרק
• שתי הפסטות שבסידרה, פסטה מיסטה ופסטה ריגיאטי, עשויות 100% חיטת דורום.
• הפסטות הופכות כל מנת מרק למנה משביעה ומחממת.
 
 
 
שמנת אורז "אלפרו"
שמנת אורז "אלפרו" לבישול ואפיה (פרווה)
• מבוסס על אורז, ללא לקטוז ועל כן קל לעיכול
• מופחת שומן וקלוריות - מכיל 8% שומן בלבד, רק 96 קלוריות ל 100 גרם
• דל שומן רווי מאחר ומכיל שומן צמחי איכותי - שמן חמניות
• פרווה- מתאים לשימוש במאכלי בשר או חלב לשומרי הכשרות
• ללא כולסטרול
 

טיפים לבישול מרק
בישול בכיריים גז או כיריים קרמיים?
תלוי בנוחות המבשל. אין העדפה או יתרון מסוים.
מתי מתבלים?
לרוב, את העלים הירוקים ועשבי התיבול כגון בצל ירוק, פטרוזיליה, שמיר, או כסברה כדאי להוסיף רק לקראת סוף הבישול. כך העלים נראים עדיין חיים ולא "מכובסים" והמרק מקבל טעמים חזקים וניחוח ארומטי. לגבי מרק שמרכיביו כוללים שום, יש לפרוס לפרוסות דקות, לטגן ולקראת סוף בישול המרק להוסיף את השום המטוגן לסיר הרותח.
כמה מים שמים בפסטה?
לכל כוס פסטה מומלץ לשים 1 כוס מים.
 
מתכון למרק בצל צרפתי
מתכון למרק בצל צרפתי
צילום: שוש חזן גרינברג
מרכיבים
4  בצלים פרוסים לטבעות
½ כוס יין לבן יבש
100 גר' חמאה או מרגרינה
4  כפות קמח
2 עלי דפנה
4 כדורי פלפל אנגלי
מלח
פלפל
סוכר
חופן טימין טרי
מיני קרוטונים "מאסטר שף" קרוטונים בתיבול שום, בצל ונגיעות פטרוזיליה.
אופן ההכנה
בסיר רחב מאדים את הבצל ב - 100 גר' חמאה על אש גבוהה, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. מוסיפים את היין ומצמצמים מעט. מוסיפים 2 ליטר מים. מבשלים על אש נמוכה כ - 35 דק' (ללא מכסה) ומתבלים. מכינים בלילת קמח וקושרים בעזרתה את המרק . מבשלים כ - 10 דקות נוספות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין.
להגשה
מתבלים בטימין הטרי, מקשטים בקרוטונים ומגישים בליווי גבינה צהובה מגוררת או 1 כף  שמנת אורז אלפרו במרכז כל צלחת.
 
אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה ליצירת קשר, שאלות ושת"פ –  etush93@walla.com
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על רק מרק!
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines