פחזניות קטנות ויפהפיות, בגרסה חלבית מעודנת או פרווה ובזילוף עילי של קרם טחינה "אחוה" חצי- חצי עם 55% שומשום מלא ללא תוספת מלח. מתאים להגשה בבופה, כמנת פתיחה או כתוספת בארוחות החג.
מרכיבים לפחזניות (לכ- 20 יחידות קטנות בגודל ביס):
100 גר' חמאה. למתכון פרווה - ניתן להמיר במחמאה
1 כוס חלב. למתכון פרווה - ניתן להמיר ב- 1 כוס חלב קוקוס או מים
1 כף סוכר
1/3 כפית מלח
1 כוס קמח מנופה
4 ביצים בגודל בינוני
שקית זילוף וצנתר או כף מתאימה לזילוף
מרכיבים לקרם טחינה:
1/4 מיכל טחינה "אחוה" חצי-חצי
1/2 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן זית
שן שום קצוצה
1 כפית עירית קצוצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
אופן הכנת הפחזניות (בצק רבוך):
- בסיר קטן או קלחת מרתיחים את החמאה, החלב (או המים), הסוכר והמלח.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ידנית או במערבל עד שהחומרים מתאחדים והבצק ניתק מהדפנות.
- מוסיפים כל ביצה בנפרד ותוך כדי ערבוב מתמיד. יש לתת לכל ביצה "להיטמע" היטב בבצק לפני הוספת ביצה אחרת.
- מקררים את העיסה בטמפרטורת החדר, מעבירים לשק זילוף ומזלפים "גבעות" קטנות בצורה וגודל המתאים לכם. מומלץ "לשמור מרחק" בין פחזניה אחת לרעותה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כחצי שעה.
הכנת קרם טחינה:
- מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרם. טועמים ומשלימים טיבול בהתאם לצורך.
- לפני הגשה, מזלפים את הטחינה ומפזרים עירית קצוצה או בצל ירוק.
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend
אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com