>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


מרק אפרסקים קר


19/08/2014
מאת: מערכת מורשת
נשמע מוזר להשתמש באפרסקים כבסיס למרק? אם אתם מעט הרפתקנים במטבח, נסו ולא תצטערו


מרק אפרסקים קר עם גבינת כבשים וקוביות לחם קלוי
מרק אפרסקים קר עם גבינת כבשים וקוביות לחם קלוי
שף תום פרנץ
אני אוהב מאוד להשתמש בפירות לא רק בקינוחים אלא בכל חלקי הארוחה, והמרק הזה הוא דוגמה נהדרת לכך. אולי נשמע לכם מוזר להשתמש באפרסקים כבסיס למרק, אבל אם אתם מעט הרפתקנים במטבח כמוני, נסו את המתכון הזה ולא תצטערו. החיבור בין האפרסקים לפלפלים ולמשמשים המיובשים הוא פשוט מושלם, ויחד עם גבינת הכבשים שנותנת מליחות מתקבלת מנה מיוחדת מאוד. מי שיטעם יתקשה להבין מה בדיוק המרכיבים, אבל יבקש עוד!
מצרכים:
3 כוסות קוביות אפרסקים קלופים (בערך 4 גדולים)
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
¼ כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
2 כפות דבש
100 גרם גבינת כבשים טרייה (או בולגרית)
¼ כוס חומץ בלסמי לבן או חומץ יין לבן
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
חצי שן שום
2 כוסות של קוביות בגט קטנות או חלה שנשארה משבת
להגשה: פרוסות מלפפון דקות, קוביות קטנטנות של פלפל צהוב, גבינת כבשים טרייה, שמן זית, חופן עלי נענע
אופן ההכנה:
מתחילים מספר שעות קודם: בקערה מערבבים יחד את האפרסקים, המלפפון, הפלפל והמשמשים. מוסיפים דבש, גבינת כבשים, חומץ בלסמי לבן ו-3-2 כפות משמן הזית. מתבלים בכפית וחצי מלח, מוסיפים חצי שן שום ומערבבים היטב. מכסים ומשהים לספיגת טעמים.

טוחנים את המרק – מעבירים את התערובת לבלנדר ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לעבד. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים קוביות קרח וטוחנים. מתקנים תיבול עם מלח, ואם צריך – גם בעוד חומץ בלסמי לבן. מעבירים למקרר לצינון מלא לשעה לפחות.
מכינים קרוטונים – מחממים מחבת עם שאר שמן הזית. מעבירים את קוביות הבאגט למחבת ומטגנים אותן עד להזהבה יפה (אפשר גם לקלות בתנור חם). מעבירים לנייר סופג ומתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי.
מגישים את המרק – מעבירים את המרק לקערות הגשה, מפזרים את קוביות הבאגט הקלוי באופן שווה ומקשטים בקוביות מלפפון, קוביות פלפלים, פירורי גבינה ועלי נענע. מפזרים מעט שמן זית ומגישים מיד.
מגזין האוכל הכשר - בופה
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על מרק אפרסקים קר
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines