>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


פאי תפוחים ונקטרינות


19/05/2014
מאת: מערכת מורשת
פאי תפוחים מתאים לכל זמן ולכל אירוע, תוספת הנקטרינות משדרגת את הפאי בצורה יוצאת דופן


הפעם עשוי פאי התפוחים בצורה שונה מעט. הוספתי נקטרינות לתפוחים המוקפצים לשדרוג הטעם והמראה, ואת הבצק המרודד הקלאסי המונח בתחתית הפאי הפכתי לקוביות פריכות והנחתי מעל הקרם.
(כ-18 כוסות קטנות)
לתפוחים מוקפצים:
80 גרם חמאה
4 תפוחי גרנד או פינק ליידי גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 נקטרינות חתוכות לקוביות
5 כפות סוכר
4\1 כפית קינמון
 
לקרם וניל:
200 גרם שוקולד לבן
2\1 1 מכלים שמנת מתוקה
4\1 כפית מחית וניל או תמצית וניל שקופה
לקוביות הבצק:
75 גרם חמאה רכה
65 גרם סוכר (½4 כפות)
קורט מלח
30 גרם חלמון (2 חלמונים קטנים)
40 גרם אגוזי לוז קלויים בלי מלח וטחונים (½ כוס)

100 גרם קמח (כוס פחות 4 כפות)
הכנת הרכיבים לכוסות:
הכנת התפוחים המוקפצים:
במחבת רחבה מקפיצים את התפוחים בחמאה כ-6 דקות. מוסיפים את הנקטרינות, הסוכר והקינמון ומקפיצים עוד 2 דקות. מקררים מעט .
הכנת קרם הווניל:
ממסים את השוקולד הלבן ומוסיפים לו 4\3 מכל שמנת מתוקה כדי ליצור גנאש חלק. מוסיפים לו את מחית הווניל ומקררים לטמפרטורת החדר. מקציפים את 4\3 מכל השמנת המתוקה שנותר ומקפלים בעדינות לגנאש.
פאי תפוחים ונקטרינות
הכנת קוביות הבצק:
בעזרת וו הגיטרה של המיקסר לשים את החמאה הרכה עם הסוכר והמלח כ-4 דקות.
מוסיפים את שאר רכיבי הבצק וממשיכים ללוש רק עד גיבוש החומרים לבצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעה וחצי.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ.
בעזרת סכין טובה חותכים את עלה הבצק לקוביות בגודל 1 ס"מ.
מעבירים את הקוביות לתבנית מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון ואופים בחום של 180 מעלות כ-12 דקות, או עד השחמה.
הרכבת הכוסות:
בתחתית הכוס מניחים כ-3-2 כפיות (תלוי בגודל הכוס) מהתפוחים המוקפצים.
מעל התפוחים מזלפים כ-4-3 כפות מקרם הווניל ומניחים מלמעלה את קוביות הבצק.
שומרים במקרר עד 48 שעות (ואז עדיף להניח את הקוביות ממש סמוך להגשה) או במקפיא עד שבועיים. מגישים קר מאוד.
מגזין בופה - אוכל כשר
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על פאי תפוחים ונקטרינות
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines