>
יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך



נשים

דף הבית » נשים » טעים להכיר


סברינה במילוי שוקולד


07/05/2014
מאת: מערכת מורשת
אף פעם לא אומרים "לא" לסברינה ובמיוחד לסברינה במילוי שוקולד מריר של השף מיקי שמו


סברינה במילוי שוקולד מריר (כ-30 יחידות)
רשימת חומרים לבצק סברינה:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה מומסת/מחמאה (1 חבילה)
50 גרם שמרים (קובייה או שקית שמרית)
5-4  ביצים במידה L
לימון מגורד
1/2 כפית מלח (5 גרם)
1 כוס מים (240 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. מערבבים במעבד מזון את הקמח, השמרים, הסוכר והלימון המגורד.
2. מכניסים את החמאה/המחמאה המומסת.
3. מכניסים את הביצים ומערבבים במספר "פולסים" עד שהן נבלעות היטב בתערובת.
4. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת עיסה הומוגנית. התערובת המתקבלת הנה דביקה ונוחה לזילוף.
5. מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומתפיחים כחצי שעה (מניילנים את הקערה).
6. בעזרת מרית מערבבים מעט את התערובת שתפחה ומעבירים לשק זילוף.
7. מזלפים את הסברינות לתבנית שקעים מסיליקון עד ל-2/3 מגובה השקעים.
8. מתפיחים את התערובת כ-1/2 שעה עד שהבצק מגיע לשיא גובה השקעים שבתבנית הסיליקון.
9. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב ובוהק.
10. מצננים את הסברינות ומתחילים בהכנת הסירופ.
סברינה במילוי שוקולד מריר
סירופ הסברינות:
5 כוסות מים
1/2 1 כוסות סוכר (350 גרם)
1/2  קליפת לימון
2 מקלות וניל
1/2 כוס רום כהה

הוראות בישול הסירופ:
מרתיחים את המים, הסוכר, מקלות הווניל (יש לחצות אותם, לגרד את גרגרי הווניל ולהכניס הכול לתוך הסירופ), קליפה מחצי לימון. מסירים מעל האש, ורק אז מוסיפים את 1/2 כוס הרום. מערבבים ומשאירים בטמפרטורת החדר עד השעה שבה רוצים לבשל ולהספיג את הסברינות.
בישול הסברינה ברוטב: (לעבוד בכף מחוררת)
1.      מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר.
  1. חשוב שהסירופ יהיה חם, יתבשל באש נמוכה אבל לא יבעבע.
  2. חותכים בסכין את הדפנות הלא יפות של הסברינות.
מכניסים את הסברינות לרוטב – תחילה את החלק החיצוני שהיה למעלה בתנור ל-3-2 דקות, ואחר כך הופכים לעוד 3-2 דקות. מוציאים ומניחים על נייר אפייה כדי לספוג את עודפי הנוזלים.
רשימת חומרים לקציפת השוקולד המריר
1 ממוציאים ומניחים על נייר אפייה כדי לספוג את עודפי הנוזלים.
כל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה או צמחית
1 כף אינסטנט פודינג
100 גרם שוקולד מריר – לקישוט
אופן הכנה:
1.      מחממים בסיר מכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מסירים מעל האש ומכניסים את השוקולד המריר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2.      מקררים את התערובת כשעתיים (התערובת חייבת להיות קרה!).
3.      לאחר שעתיים מכניסים למיקסר את מכל השמנת המתוקה הנוסף וכף אינסטנט-פודינג יחד עם התערובת מהסיר ומקציפים כדקה-שתיים עד לקבלת קציפה יציבה אבל לא קשה.
 
הרכבת הסברינה:
מבשלים את הסברינות האפויות בסירופ (כפי שמצוין למעלה).
לאחר מכן מעבירים את הקציפה לשק זילוף בעל פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס"מ.
ממסים את השוקולד המריר ומורחים על שקף או על גבי נייר אפייה.
מחכים שהשוקולד יתייבש וקורצים עיגולים בקוטרים שונים.
מקפיאים ל-10 דקות ומשחררים.
מזלפים את הסברינה הטבולה בסירופ, ובין זילוף לזילוף מניחים דיסקית שוקולד.
בופה - מגזין האוכל היוקרתי לציבור הדתי
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL
 
 
 
כתוב תגובה
הנך מוזמן להגיב על סברינה במילוי שוקולד
*שם:
  דוא''ל:
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines