עוגה מדהימה וקלה, היכולה בהחלט להתאים לרגישים לגלוטן אם משמיטים את 2 כפות הקמח. אין צורך להוסיף משהו אחר במקומן, משום שהפקאנים שברכיבי העוגה "מחזיקים" אותה.
שף קונדיטור: אפרת ליבפרוינד
(עוגה עגולה בקוטר 22 ס"מ או בתבנית 20*30)
לעוגה:
100 גרם פקאן קלוי (כ-1 כוס)
200 גרם שוקולד מריר
160 גרם חמאה או מרגרינה
4 ביצים
170 גרם סוכר (4\3 כוס)
2כפות קמח
100 גרם שמנת מתוקה (2\1 מכל)
ציפוי קרמל:
170 גרם (4\3כוס) סוכר
220 גרם (1 מכל) שמנת מתוקה
40 גרם (2 כפות) גלוקוזה
30 גרם חמאה
2\1 כוס שקדים מולבנים קצוצים
אופן הכנת העוגה:
טוחנים את אגוזי הפקאן.
ממיסים את השוקולד והחמאה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במשך 8 דקות.
מוסיפים בקיפול את השוקולד והחמאה המומסת, את הפקאנים, הקמח ואת השמנת המתוקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-40 דקות בחום של 180 מעלות.
אופן הכנת הציפוי:
ממיסים את הסוכר לקרמל יבש.
בסיר נפרד מחממים שמנת וגלוקוזה.
מוסיפים את השמנת לקרמל היבש.
מערבבים היטב עד שלא נשארים גושי קרמל.
מסירים מעל האש מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בקרמל
.מסננים את הקרמל.
מוסיפים את השקדים.
יוצקים מעל העוגה כשהציפוי עדיין חמים מעט.
מקפיאים את העוגה לשעה לפני החיתוך.
באדיבות בופה - מגזין האוכל הכשר והיחיד בישראל
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..