התגובות הפיזיות מתבטאות בעליה ברמות הדופק ולחץ הדם, האצת קצב הנשימה, דריכות שרירים ועליה ברמות האדרנלין. כל אלה נדרשים על מנת שהגוף יוכל להגיב במהירות. במקביל מערכות פחות חיוניות בזמן זה כמערכת העיכול, השתן החיסון והלבלב מאטות את פעילותן וכלי הדם הפריפריים- מתכווצים.
כלי הדם הפריפריים המכווצים הם הגורם המשפיע ביותר על השיער שלנו בזמן לחץ. הקרקפת מקבלת אספקה שוטפת של חומרים חיוניים דרך כלי הדם, שמזינים אותה. ללא חומרים אלו, השיער לא יכול לצמוח כראוי. כלי הדם האלו הם דקים מאד. למעשה מדובר בנימי דם דקיקים ועדינים שכמות החומרים אותם הם יכולים להעביר, אינה גדולה בכל מקרה. כיווץ שלהם, משמעו אספקה דלילה מאד של חומרים מזינים, והתוצאה היא נשירה חמורה יותר או פחות.
אז מה לעשות?
לבחור בפעילות גופנית שמגבירה את זרימת הדם גם לקצות הגוף. לא אחת לאחר פעילות גופנית אנו שמים לב שכפות הידיים והרגליים שלנו חמות יותר. הפנים אדומות, הדם עולה לראש והקרקפת מזיעה. זה מצוין. הפעילות הגופנית משפרת את זרימת הדם ולכן קצות הגוף- כולל כפות ידיים, רגליים וקרקפת, נהנים מזרימת הדם המוגברת.
נשים רבות סובלות מכפות ידיים ורגליים קרות דרך קבע גם בקיץ. זה לא מקרי. גם אם אינך חשה בלחץ הנפשי, גופך מעיד על כך שככל הנראה הוא קיים ועליך להתייחס לכך. הגוף מבטא את המצוקה הנפשית בשפה שלו, שהיא השפה הפיזית. אין לו שפה אחרת ועלינו ללמוד אותה אם רצוננו להיות בריאות.
ריצה, יוגה, זומבה, וכדומה מומלצות מספר פעמים בשבוע, למי שסגנון ספורט זה מתאים לה. כמובן שישנן גם דרכים אחרות שמסייעות להירגע כגון תרגול הרפיה, דמיון מודרך ושיטות נוספות עליהן נרחיב בפעמים הבאות.
זכרי, כשכפות הידיים והרגליים מתחממות והדם עולה לראש, זה סימן שגופך מתחיל להירגע. והקרקפת מתחילה לקבל בצורה טובה יותר את הנצרך, לשיער בריא 'חי' ומבריק. מומלץ להמשיך בתרגול לפחות, עד שנשירת השיער תיעצר.